Menu główne
Menu lewe
Podsumowanie realizacji programu FEPŻ
Celem programu było przeciwdziałanie deprywacji materialnej przez udzielanie pomocy żywnościowej lub podstawowej pomocy materialnej osobom najbardziej potrzebującym, w tym dzieciom, oraz zapewnienie środków towarzyszących wspierających ich włączenie społeczne. W ramach działań Ośrodek pomocy społecznej zorganizował szereg działań towarzyszących mających na celu przeciwdziałanie wykluczeniu społecznemu osób najbardziej potrzebujących i wzmacnianie ich samodzielności m.in. poprzez dostęp do usług społecznych i zdrowotnych, w szczególności wsparcia psychologicznego, stosownych informacji na temat usług publicznych lub porad dotyczących gospodarowania budżetem domowym.
Lista dystrybuowanych towarów: groszek z marchewką, dżem truskawkowy, makaron jajeczny świderki, mąka pszenna, kasza jęczmienna, płatki owsiane, herbatniki maślane, kawa zbożowa rozpuszczalna, mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający, szynka wieprzowa mielona, szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, szprot w oleju, cukier biały, olej rzepakowy, fasolka po bretońsku.
Program FEPŻ jest współfinansowany w 90% ze środków pochodzących z Europejskiego Funduszu Społecznego Plus i w 10% ze środków krajowych.
Informację wprowadził(a): Adrian Kastura (2024-11-26 11:50:52)
Informację zmodyfikował(a): Adrian Kastura (2024-11-26 22:14:46)
Liczba odwiedzin: 28